Winterreizen

Veel gestelde vragen

 1. Waar is Scandinavian Summersports gevestigd?

 2. Hoe boek ik een reis?

 3. Hoe maak ik mijn speciale wensen en voorkeuren kenbaar?

 4. Hoe zit het met betalen?

 5. Hoe kom ik in bezit van mijn reisbescheiden?

 6. Heeft Scandinavian Summersports ook brochures?

 7. Is Scandinavian Summersports aangesloten bij de SGR?

 8. Welke verzekeringen heb ik nodig?

 9. Met wie werkt Scandinavian Summersports samen?

 10. Kunnen er na boeking van mijn reis nog wijzigingen optreden in de reistijden?

 11. Wat is nu precies mijn reisduur?

 12. Wat is nu precies inclusief?

 13. Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn reis?

Waar is Scandinavian Summersports gevestigd?
Scandinavian Summersports
Bloemgracht 35
1502 VB Zaandam
Nederland
T: 075 - 6 159 759
F: 0842 - 245517
E: info@scandinaviansummersports.nl

Bezoekadres (op afspraak):

Scandinavian Seasons BV
Cornelis van Uitgeeststraat 1a Unit 17
1508 EG Zaandamtop

Hoe boek ik een reis?
Scandinavian Summersports heeft een aantal reizen voor u samengesteld. Indien u een reis wilt boeken kunt u het boekingsformulier downloaden (pdf). Deze vult u in en stuurt u naar ons via de mail, postadres of per fax. Na ontvangst controleren wij direct de beschikbaarheid en nemen wij z.s.m. contact met u op voor de verdere afhandeling van uw reis. Meer informatie vindt u HIER.

top

Hoe maak ik mijn speciale wensen en voorkeuren kenbaar?
Als specialist voor de Scandinavische landen kunnen wij u vaak ook van dienst zijn buiten de aangeboden reizen. Scandinavië is uitstekend geschikt voor allerlei spannende expedities en avonturen, maar heeft ook hele speciale accommodatie voor bijzondere gelegenheden (b.v. bruiloften, familiefeesten, vergaderingen). Deze kunnen voor u op maat worden aangeboden. Neem daarom gerust contact op met ons en stel uw vragen.

top

Hoe zit het met betalen?
Als u een boeking heeft gedaan, dient u een aanbetaling of de gehele betaling ineens te doen; dit is afhankelijk van de vertrekdatum. Voor boekingen die langer dan 8 weken voor vertrek gemaakt worden, geldt een aanbetaling van 30%. Het resterende bedrag dient uiterlijk 8 weken voor vertrek op onze rekening te zijn bijgeschreven. Voor boekingen die korter dan 8 weken voor vertrek gemaakt worden geldt een betaling van 100% ineens.

top

Hoe kom ik in bezit van mijn reisbescheiden?
De reisbescheiden komen ca. 1 á 2 weken voor vertrek binnen bij Scandinavian Summersports. [In drukke periodes is dat vaak pas één week voor vertrek] De tickets worden dan gecontroleerd en vervolgens per post naar u verzonden. Indien het een boeking op korte termijn betreft, kunnen de reisbescheiden niet altijd meer worden opgestuurd. Wij nemen dan contact met u op om een passende oplossing te vinden. Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw documenten klaar laten leggen op Schiphol.

top

Heeft Scandinavian Summersports ook brochures?
Omdat onze gespecialiseerde reizen onderhevig zijn aan veranderingen en hiermee een grote kostenpost voorkomen, publiceren wij geen brochures. Alle reisinformatie kunt u downloaden van onze site. Mocht u geen reisinformatie kunnen downloaden, dan kunt u altijd telefonisch een reisbeschrijving aanvragen. Deze wordt dan per post naar u toegezonden.

top

Is Scandinavian Summersports aangesloten bij de SGR?
Ons bedrijf is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

top

Welke verzekeringen heb ik nodig?
Er zijn twee soorten verzekeringen: de annuleringsverzekering en de reisverzekering. De annuleringsverzekering sluit u direct af als u de reis boekt. Deze verzekering gaat in op het moment van boeking en is geldig tot en met de dag waarop u thuiskomt van uw reis. Deze verzekering biedt dekking voor het geval dat u de reis zou moeten annuleren door een onvoorzien voorval. Als er iets gebeurt wat niet leuk is, is het prettig als de zaken rondom uw reis goed geregeld zijn, zodat u geen dubbel leed heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld door uw rug gaan en niet meer op vakantie kunnen. In dat geval moet u de reis annuleren en dat brengt kosten met zich mee. Als u een annuleringsverzekering hebt afgesloten, worden deze annuleringskosten door de verzekering vergoed en kunt u van dat geld een nieuwe reis boeken. Kijkt u goed in de voorwaarden van uw verzekeraar aan welke eisen u in een dergelijk geval moet voldoen. De reisverzekering is van toepassing tijdens de reis en verzekert u voor schade, diefstal, ongevallen en medische kosten. Deze verzekering kunt u het beste afsluiten als u de boeking maakt, maar kan ook nog daarna afgesloten worden. Een dergelijk verzekering is persoonsgebonden en geldt vanaf de dag van vertrek tot en met de dag van thuiskomst. Om problemen te voorkomen stelt Scandinavian Summersports een annuleringsverzekering verplicht. Heeft u een doorlopende annuleringsverzekering of wilt u deze bewust niet afsluiten, meld dit dan duidelijk op uw boekingsformulier. Zo ontstaan er achteraf geen onduidelijkheden. Deze verzekeringen kunt u via ons afsluiten bij onze partner de Europeesche. Indien u een doorlopende reisverzekering hebt of eventueel zelf een verzekering wilt afsluiten, let hierbij dan goed op de wintersportdekking! Meer informatie vindt u HIER

top

Met wie werkt Scandinavian Summersports samen?
Scandinavian Summersports werkt uitsluitend met gerenommeerde en gediplomeerde partners uit het land van bestemming.

top

Kunnen er na boeking van mijn reis nog wijzigingen optreden in de reistijden?
Helaas wel. De vermelde reistijden op uw reisbescheiden gelden als definitief maar uiteraard zijn wij niet aansprakelijk voor tijdsveranderingen, vertragingen en annuleringen van lucht- en zeevaartmaatschappijen.

top

Wat is nu precies mijn reisduur?
De reis- en verblijfsduur zijn vermeld in dagen. Dagen van vertrek en aankomst worden als hele dagen meegeteld.

top

Wat is nu precies inclusief?
Scandinavian Summersports streeft naar het aanbieden van een zo compleet mogelijke reis. Bij de reis van uw keuze staat onder 'Data & prijzen' precies alle onderdelen vermeld welke inclusief de reisprijs vallen.

top

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn reis?
Voorpret is erg belangrijk, een goede voorbereiding nog belangrijker! Denk eraan dat u een ander land gaat bezoeken met een ander klimaat. Een ander land betekent andere mensen, een andere taal, een andere cultuur, andere gewoonten en ander eten. Kortom het is niet zo als thuis. Onder de button 'Handige informatie' vindt u waardevolle informatie van het land dat u gaat bezoeken. Alle benodigde informatie met betrekking tot de reis zelf krijgt u bij de boeking van een reis in de vorm van een reishandleiding.

top