Winterreizen
FLY_DRIVE_CAMP_LAPLAND_TENT_RIVIER.jpg

Fly, drive & camp, ultieme vrijheid in Noord Scandinavië

> Deze reis online boeken

> Reisbeschrijving in PDF

> Inhoud kampeeruitrusting

> Artikel over deze reis

rendieren auto lapland rondreis
route auto noordkaap rondreis
scandinavie kamperen noorwegen

Altijd al rond willen trekken door Noord-Scandinavië met een tentje, maar vind je de tocht vanaf Nederland te ver om zelf te rijden? Of heb je te weinig tijd om deze tocht te maken? Dan is de Fly & Drive & Camp waarschijnlijk dé ideale reis voor jou! Je vliegt naar Rovaniemi dat op de Poolcirkel ligt, waar de huurauto met een complete kampeeruitrusting al voor je klaar staat. Zo ben je snel op weg voor je kampeeravontuur!

Heerlijk vrij kun je zelf ter plaatse je route en je overnachtingsplek bepalen. Je kunt ook doorrijden naar Zweden of Noorwegen, de mogelijkheden zijn groot. Wat dacht je van een bezoek aan de Noordkaap of de Lofoten? Het ligt allemaal binnen bereik. Noord-Scandinavië staat bekend om de vele goede campings en trekkershutten maar door het allemansrecht kun je natuurlijk ook in de vrije natuur overnachten! Kortom; deze reis biedt je volop vrijheid en gemak!

Fly, drive & camp in het kort:

  • Vlucht Rotterdam-Rovaniemi
  • Huurauto
  • Complete kwalitatief hoogwaardige kampeeruitrusting met o.a. Fjällraven tent en slaapzakken


Allemansrecht

Het unieke en ongeschreven allemansrecht geldt voor heel Scandinavië en regelt de vrije toegang tot de natuur en het recht om natuurlijke producten te plukken en te eten, onafhankelijk van wie de eigenaar van het land is. Dit betekent ook dat je overal mag gaan en staan in bos, natuur of wateren, als je maar niets verstoort, vervuilt of beschadigt. Je bent hierdoor dus niet gebonden aan overnachtingen op campings! Het allemansrecht geldt niet voor beschermde gebieden, nationale parken en privé-terrein.

Op de laatste dag van je reis lever je de auto met volle tank en inclusief kampeeruitrusting weer in op de luchthaven van Rovaniemi.

Compleet vanwege:

  • Vlucht, autohuur en kampeeruitrusting in één
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Groot gemak en volledige vrijheid!