Winterreizen
BEER.jpg

Duurzaam en verantwoord toerisme

Scandinavian Summersports is zich goed bewust van de consequenties door klimaatverandering. Sneeuwzekerheid is bijvoorbeeld steeds minder vanzelfsprekend. En hoewel de Scandinavische landen hieronder (nog) niet zoveel te lijden hebben als bijvoorbeeld de Alpenlanden, is het zaak om hier bewust mee om te gaan. Daarom steunt Scandinavian Summersports de initiatieven van organisaties als GreenSeat en Respect the Mountains. En ook jij kunt hier je steentje nu op een heel gemakkelijke manier aan bijdragen:

 asbak duurzaam logo greenseat logo respectthemountains metsahallitus

Rokers krijgen bij ons iets extra’s!
Per jaar laten rokers miljoenen peuken achter in de wintersport gebieden. Het is een bekend probleem in de Alpenlanden. De Scandinavische wintersportgebieden worden steeds populairder en het is zaak om een dergelijk probleem te voorkomen. Als eerste reisorganisatie in Nederland nemen wij het initiatief om dit op een actieve wijze onder de aandacht te brengen.

Vandaar dat de rokende reiziger bij ons op locatie een speciaal asbakje  ontvangt waarin de sigarettenpeuken kunnen worden opgeborgen. Op deze manier proberen wij Lapland schoon te houden. Voorkomen is immers beter dan genezen!

GreenSeat biedt de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van je vliegreis te compenseren door de aanplant en bescherming van bossen wereldwijd. Op www.greenseat.nl kan elke deelnemer makkelijk de (grotendeels) schadelijke uitstoot compenseren.

Respect the mountains is een organisatie die tot doelstelling heeft om een bewustwording te creëren van de invloed van wintersporttoerisme op de bergomgeving. Dit initiatief komt vanuit de Alpen, waar door massatoerisme een behoorlijke aanslag is gepleegd op de omgeving. In het hoge Noorden is dit een minder groot probleem, maar wij zijn de eerste organisatie dat zich in de Scandinavische gebieden hiermee bezig houdt. Voorkomen is immers beter dan genezen...

Metsähallitus (National Parks of Finland) is de Finse overheidsinstantie dat zorgdraagt voor de nationale parken, natuurreservaten en wildernis gebieden. Bedrijven die handelen volgens de door hen beschreven richtlijnen voor duurzaam toerisme, kunnen met deze organisatie een samenwerking aangaan. Scandinavian Winter- en Summersports heeft zo'n partnership met Metsähallitus en is daarmee in staat bijzondere activiteiten aan te bieden in het Pyhä-Luosto National Park.