Winterreizen
FLY_DRIVE_CAMP_LAPLAND_MIDDERNACHTZON_1.jpg

Kamperen in Noord Scandinavië

> Hoe zet ik mijn tent op?

> Hoe pak ik mijn backpack in?

> Folder over Allemansrecht

allemansrecht
vuur maken scandinavie

Het land van de rendieren, de Sami cultuur, de prachtige natuurlijke omgevingen en de Middernachtzon! Lapland is de regio boven de poolcirkel in zowel Noorwegen, Zweden, Finland alsmede een gedeelte van Rusland. Absoluut een unieke en ideale regio om op een avontuurlijke wijze te verkennen. Vanwege het allemansrecht, de vriendelijke bevolking en de goede infrastructuur is het een comfortabele, goedkope en veilige plek om te kamperen.

ALLEMANSRECHT
Het unieke en ongeschreven allemansrecht geldt voor heel Scandinavië en regelt de vrije toegang tot de natuur en het recht om natuurlijke producten te plukken en te eten, onafhankelijk van wie de eigenaar van het land is. Dit betekent ook dat je overal mag gaan en staan in bos, natuur of wateren, als je maar niets verstoort, vervuilt of beschadigt. Je bent hierdoor dus niet gebonden aan overnachtingen op campings!

Het is belangrijk om te weten dat dit recht is gebaseerd op respect voor de natuur en dat toeristen ook respect moeten tonen voor boeren en eigenaren van land, andere gebruikers en het milieu. Het allemansrecht geldt niet voor beschermde gebieden, nationale parken en privé-terrein.

CAMPINGS
Uiteraard heeft Noord Scandinavië ook prima campings met de faciliteiten en kwaliteit zoals je die in het hoge noorden mag verwachten. Van rustig, op de meest prachtig gelegen plekken tot meer uitgebreide campings met zwembad en cabins. Voor ieder wat wils! Online zijn er veel campinggidsen te vinden. De meest bekende is waarschijnlijk ASCI Eurocampings.