Winterreizen
NOORDKAAP.jpg

Algemene informatie over Noord Scandinavië

> Landkaart Scandinavië

houten mok saami
Lapland scandinavie wandelen hiken
rendier finland zweden noorwegen

Een wild en licht golvend landschap met machtige sneeuwvlakten in de winter, die de wild stromende rivieren in de lente voeden. Lapland is een droom in de ‘nachtvrije’ zomers en de kleurrijke herfst, maar ook in de schemerige winter wanneer het magische noorderlicht voor een indrukwekkend schouwspel zorgt. En natuurlijk niet te vergeten de prachtige lange dagen in de zomer. Hoe noordelijker hoe minder dicht de wouden zijn. Uiteindelijk monden de bossen uit in de glooiende vlakten van Lapland. Dit land wordt bewoond door de Lappen of Sami. Lapland is de meest opwindende regio van Scandinavië en uitermate geschikt om je actieve reis te beleven.

In het dunbevolkte noorden van Scandinavië ontmoet je waarschijnlijk meer rendieren dan mensen op je reis. Ze biedt oneindig veel mogelijkheden, ook op het gebied van buitenactiviteiten. De vlakten en de heuvels in het noorden van Zweden en Finland vormen een prachtig wandelgebied, maar ook een uitdaging voor mountainbikers. De meren en rivieren zitten vol met vis, dus ook de vissers kunnen hun hart ophalen. Noorwegen heeft weer een prachtig gebergte dat honderden meters loodrecht uit zee oprijst, fjorden en imposante bergtoppen.

KLIMAAT & DAGLICHT
In de maanden juni, juli, augustus en september staat, vanwege de noordelijke ligging, de zon lang boven de horizon of gaat zelfs helemaal niet onder [Middernachtzon]. En omdat Zweden en Finland een droog landklimaat genieten, zijn de temperaturen in de zomermaanden vaak hoger dan in Nederland.

HANDIG REISHANDBOEK
Het Reishandboek Noord-Scandinavië geeft je veel informatie over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van het uiterste noorden van Scandinavië. Ook tips voor accommodaties, informatie over de cultuur en flora en fauna komen ruimschoots aan bod. Het boek is o.a. hier te bestellen.