Kamperen is een handige en prachtige manier om kennis te maken met de natuur van Scandinavië. En het maakt niet uit waar je je tent, camper of caravan neerzet, de natuur is altijd dichtbij! Vanwege het allemansrecht, de vriendelijke behulpzame bevolking en de goede infrastructuur is het daarnaast een comfortabele, goedkope en veilige plek om te wildkamperen.Allemansrecht (Noorwegen, Zweden & Finland)
Het unieke en ongeschreven allemansrecht geldt voor Noorwegen, Zweden & Finland en regelt de vrije toegang tot de natuur en het recht om natuurlijke producten te plukken en te eten, onafhankelijk van wie de eigenaar van het land is. Dit betekent ook dat je overal mag gaan en staan in bos, natuur of wateren, als je maar niets verstoort, vervuilt of beschadigt. Je bent hierdoor dus niet gebonden aan overnachtingen op campings! Het is belangrijk om te weten dat dit recht is gebaseerd op respect voor de natuur en dat toeristen ook respect moeten tonen voor boeren en eigenaren van land, andere gebruikers en het milieu. Het allemansrecht geldt niet voor beschermde gebieden, nationale parken en privé-terrein.Campings & Huisjes

Scandinavië heeft natuurlijk ook mooie campings met prima faciliteiten. Gelegen op de meest prachtig plekken, van rustige tot meer uitgebreide campings met zwembad en huisjes. Voor ieder wat wils! Online zijn er veel campinggidsen te vinden. De meest bekende is waarschijnlijk ASCI Eurocampings. Hier vind je campings van klein tot groot!

Over het algemeen zijn de campings goed onderhouden, is er altijd nog wel ergens plek en zijn ze prima geprijsd.Gratis camping apps
Er zijn inmiddels veel gratis apps op de markt die je onderweg goed kunnen helpen bij het vinden van een goede camping, leuk huisje of mooie wild kampeerplek. Onze favorieten zijn:iOverlander (met name te gek voor wildkamperen!)
http://www.ioverlander.com/appsNorCamp (speciaal voor Scandinavië)

https://norcamp.nl.aptoide.com/app

Campercontact
https://www.campercontact.com/nl/content/voordelen-app?gclid=EAIaIQobChMIgOee4LmU7wIVkc3VCh0U_QLKEAAYASAAEgI1QvD_BwE

Campy
https://campy.app/