Logo Allianz Global AssistanceAls je op vakantie gaat zijn er andere risico's dan in Nederland. Daarom is het belangrijk om je reis goed te verzekeren. Via onze partner Allianz Global Assistance verzekeringen sluiten wij graag een passende reis- of annuleringsverzekeringvoor je af.

  1. Reisverzekering met personenhulp, bagage, medische kosten en ongevallen.
  2. Annuleringsverzekering
  3. Annuleringsverzekering Allrisk
  4. Aflsuiten binnen 14 dagen!
  5. Hoe en wanneer wordt het premiebedrag geïncasseerd?
  6. Ben je al doorlopend verzekerd?
  7. Reis je met je eigen auto?

 Reisverzekering met personenhulp, bagage, medische kosten en ongevallen

Kortlopend en compleet met een prima dekking voor een onbezorgde (outdoor)vakantie. Bekijk altijd ook even de polisvoorwaarden van je zorgverzekering, deze gaat namelijk altijd vóór je reisverzekering en je wilt natuurlijk jezelf niet dubbel verzekeren!

Ons advies: Kortlopende Reisverzekering Compleet
De premie voor een reisverzekering incl. reisbagage, SOS hulpverlening, reisongevallen en medische kosten komt op € 2,01 p.p. per dag (excl. € 4,50 poliskosten)

Klik hier voor de Verzekeringskaart Kortlopende Reisverzekering
Klik hier voor de actuele voorwaarden Kortlopende Reisverzekering
Klik hier voor de reis- en annulerinsgverzekering folder Annuleringsverzekering
Een annuleringsverzekering biedt zekerheid in geval van annuleren, vertraging of reisonderbreking. Met een annulering ben je dan ook goed verzekerd als je een vakantie moet annuleren. Niet alleen de kosten van de annulering voorafgaande een reis zijn gedekt, ook de kosten van de ongebruikte reisdagen. Dus mis je een deel van de vakantie, dan ontvang je van de Allianz Global Assistance een vergoeding voor de gemiste vakantiedag(en). 

Tarief
De premie bedraagt 5,9% van de totale reissom (excl. € 4,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting)

Klik hier voor de Verzekeringskaart Kortlopende Annuleringsverzekering
Klik hier voor de actuele voorwaarden Kortlopende Annuleringsverzekering
Klik hier voor de reis- en annulerinsgverzekering folderAnnuleringsverzekering Allrisk

Wil je helemaal op safe spelen? Kies dan voor de All Risk Annuleringsverzekering! Hiermee kies je voor nog meer zekerheid als onverhoopt moet annuleren vanwege een gebeurtenis die niet in de voorwaarden staat.

Want naast de redenen van de standaard annuleringsverzekering, kun je zelf een reden bepalen om jouw reis te annuleren, mits het onverwacht, onvoorzien en aantoonbaar is. Voor deze extra annuleringsredenen wordt 75% van de annuleringskosten of niet genoten reisdagen vergoed. Je hebt dus een eigen risico van 25%.

Met Allrisk is dus praktisch alles verzekerd, behalve ‘geen zin’ en ‘slecht weer op je bestemming’.

Note: Kies je voor de Allrisk annuleringsverzekering en moet je annuleren om een reden die in de voorwaarden staat dan krijg je gewoon 100% vergoed!

Tarief
De premie bedraagt 7,5% van de totale reissom (excl. € 4,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting)

Klik hier voor de Verzekeringskaart Kortlopende Annuleringsverzekering
Klik hier voor de actuele voorwaarden Kortlopende Annuleringsverzekering
Klik hier voor de reis- en annulerinsgverzekering folderLet op:
Een annuleringsverzekering moet je altijd binnen 14 dagen na boeking afsluiten. Je kunt een annuleringsverzekering niet annuleren, omdat je verzekering ingaat vanaf het moment dat je deze afsluit.

Heb je een samengestelde reis waarbij de onderdelen bij verschillende aanbieders zijn geboekt (bijvoorbeeld losse vliegtickets)? Dan kun je dit bij je annuleringverzekering meeverzekeren voor 1% extra premie op de totale reissom.Incassering premiebedrag

Bij het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering incasseert Allianz Global Assistance het premiebedrag automatisch van je rekening. Meestal doen ze dit bij een annuleringsverzekering binnen een week na boeking. Bij een reisverzekering wordt het bedrag vlak voor vertrek geïncasseerd. Wij hebben niet de mogelijkheid om deze automatische incasso’s voor je te controleren.Ben je al doorlopend verzekerd?

We adviseren je om op de polis van je annuleringsverzekering na te kijken hoe hoog de verzekerde reissom is. Het kan namelijk zijn dat deze lager is dan jouw reissom. 


Reizen met eigen auto
Ga je op pad met je eigen auto? Dan ben je natuurlijk al verzekerd! Afhankelijk van de leeftijd en waarde van je auto en het risico dat je wil lopen, heb je de verzekering daar waarschijnlijk al op aangepast. Voor een reis naar het buitenland is pechhulp Europa echter wel een aanrader. Check dus even bij je huidige verzekering of je hier recht op hebt en hoe deze geregeld is. Heb je bijvoorbeeld recht op veravngend vervoer zodat je je reis voort kunt zetten? Of word je samen met je auto direct gerepatriëerd naar Nederland?

Je kunt eventueel ook een aparte pechhulp verzekering afsluiten. Check hier de pechhulp verzekering van onze partner Allianz Direct.