Op onze site hebben wij geprobeerd ons aanbod zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te presenteren. Toch kun je nog met vragen zitten m.b.t. je reis waar je niet direct een antwoord op kunt vinden. Op deze pagina vind je algemene informatie die dit soort vragen eventueel beantwoordt. Nuttige en wellicht essentiële informatie voor iedereen die een reis gaat boeken.


 1. Voor vragen over een reis boeken ten tijde van het Corona virus, verwijzen we je graag naar deze pagina
 2. Waar is Scandinavian Summersports gevestigd?
 3. Hoe boek ik een reis?
 4. Hoe maak ik mijn speciale wensen en voorkeuren kenbaar?
 5. Hoe zit het met betalen?
 6. Hoe kom ik in bezit van mijn reisbescheiden?
 7. Heeft Scandinavian Summersports ook brochures?
 8. Is Scandinavian Summersports aangesloten bij de SGR?
 9. Welke verzekeringen heb ik nodig?
 10. Met wie werkt Scandinavian Summersports samen?
 11. Kunnen er na boeking van mijn reis nog wijzigingen optreden in de reistijden?
 12. Wat is nu precies mijn reisduur?
 13. Wat is nu precies inclusief?
 14. Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn reis?
 15. Waar vind ik informatie over mijn vlucht, bagage, kleding etc.?
  2. Waar is Scandinavian Summersports gevestigd?

Scandinavian Summersports is onderdeel van Scandinavian Seasons BV en gevestigd op:

Amsterdamsestraatweg 15E
1411 AW Naarden

Nederland
T: 075 - 7 600 036

E: [email protected]

top

3. Hoe boek ik een reis?

Scandinavian Summersports heeft een aantal reizen voor je samengesteld. Indien je een reis wilt boeken kun je via ons online boekingssysteem je gegevens invullen. Na ontvangst controleren wij direct de beschikbaarheid en nemen wij z.s.m. contact met je op voor de verdere afhandeling van je reis. Boek je liever niet online? Dan kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 075 - 7 600 036.

Betaling gaat altijd pas na boeking o.b.v. factuur. Je hoeft dus tijdens de boekingsprocedure geen online betaling te doen.top

4. Hoe maak ik mijn speciale wensen en voorkeuren kenbaar?

Als specialist voor de Scandinavische landen kunnen wij je vaak ook van dienst zijn buiten de aangeboden reizen. Scandinavië is uitstekend geschikt voor allerlei spannende expedities en avonturen, maar heeft ook hele speciale accommodatie voor bijzondere gelegenheden (b.v. bruiloften, familiefeesten, vergaderingen). Deze kunnen voor je op maat worden aangeboden. Neem daarom gerust contact op met ons en stel je vragen.

Ook met speciale diëten zoals vegetarisch, gluten allergie en lactose allergie kunnen wij rekening houden. Houdt er wel rekening mee dat het aanbod en de mogelijkheden in Noord Scandinavië niet zo divers zijn als in Nederland! Omdat het de lokale aanbieders en ons veel moeite kost om de juiste vervangende producten aan te schaffen (en die komen vaak ook van ver), is het daarom belangrijk te weten of je echt een allergie of intolerantie hebt. Voor levensstijlen met 'minder suiker' of 'minder koolhydraten' kunnen we niet altijd rekening houden.top5. Hoe zit het met betalen?

Als je een boeking hebt gemaakt, dien je een aanbetaling of de gehele betaling ineens te doen; dit is afhankelijk van de vertrekdatum. Voor boekingen die langer dan 6 weken voor vertrek gemaakt worden, geldt een aanbetaling van 30%. Het resterende bedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek op onze rekening te zijn bijgeschreven. Voor boekingen die korter dan 6 weken voor vertrek gemaakt worden geldt een betaling van 100% ineens.top

6. Hoe kom ik in bezit van mijn reisbescheiden?

Je kunt je reispapieren inclusief vouchers circa 2 weken voor vertrek via de post verwachten. Als je de reis kort voor vertrek hebt geboekt, ontvang je de reisbescheiden ook per e-mail.top7. Heeft Scandinavian Summersports ook brochures?

Omdat onze gespecialiseerde reizen onderhevig zijn aan veranderingen en om hiermee een grote kostenpost voorkomen, publiceren wij geen brochures. Alle reisinformatie kun je downloaden van onze site. Mocht je geen reisinformatie kunnen downloaden, dan kun je altijd telefonisch een reisbeschrijving aanvragen. Deze wordt dan per post naar je toegezonden.top8. Is Scandinavian Summersports aangesloten bij de SGR?

Scandinavian Seasons BV (Scandinavian Summersports & Scandinavian Summersports) KvK 34200803, is aangesloten bij SGR. Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

top

9. Welke verzekeringen heb ik nodig?

Er zijn twee soorten verzekeringen: de annuleringsverzekering en de reisverzekering:

De annuleringsverzekering sluit je direct af als je de reis boekt. Deze verzekering gaat in op het moment van boeking en is geldig tot en met de dag waarop je thuiskomt van je reis. Deze verzekering biedt dekking voor het geval dat je de reis zou moeten annuleren door een onvoorzien voorval. Als er iets gebeurt wat niet leuk is, is het prettig als de zaken rondom je reis goed geregeld zijn, zodat je geen dubbel leed heeft. Zo kun je bijvoorbeeld door je rug gaan en niet meer op vakantie kunnen. In dat geval moet je de reis annuleren en dat brengt kosten met zich mee. Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, worden deze annuleringskosten door de verzekering vergoed en kun je van dat geld een nieuwe reis boeken. Kijk goed in de voorwaarden van je verzekeraar aan welke eisen je in een dergelijk geval moet voldoen.

De reisverzekering is van toepassing tijdens de reis en verzekert je voor schade, diefstal, ongevallen en medische kosten. Deze verzekering kun je het beste afsluiten als je de boeking maakt, maar kan ook nog daarna afgesloten worden. Een dergelijk verzekering is persoonsgebonden en geldt vanaf de dag van vertrek tot en met de dag van thuiskomst.

Om problemen te voorkomen stelt Scandinavian Summersports een annuleringsverzekering verplicht. Heb je een doorlopende annuleringsverzekering of wil je deze bewust niet afsluiten, meld dit dan duidelijk op uw boekingsformulier. Zo ontstaan er achteraf geen onduidelijkheden. Deze verzekeringen kun je via ons afsluiten bij onze partner de Allianz Global Assistance. Indien je een doorlopende reisverzekering hebt of eventueel zelf een verzekering wilt afsluiten.

top10. Met wie werkt Scandinavian Summersports samen?

Scandinavian Summersports werkt uitsluitend met gerenommeerde, gecertificeerde en gediplomeerde partners uit het land van bestemming.

Voor onze directe chartervluchten werken we nauw samen met Voigt Travel en Transavia.

top11. Kunnen er na boeking van mijn reis nog wijzigingen optreden in de reistijden?

Helaas wel, maar dit gebeurt zelden. De vermelde reistijden op je reisbescheiden gelden als definitief maar uiteraard zijn wij niet aansprakelijk voor tijdsveranderingen, vertragingen en annuleringen van lucht- en zeevaartmaatschappijen.top

12. Wat is nu precies mijn reisduur?

De reis- en verblijfsduur zijn vermeld in dagen. Dagen van vertrek en aankomst worden als hele dagen meegeteld.top

13. Wat is nu precies inclusief?

Scandinavian Summersports streeft naar het aanbieden van een zo compleet mogelijke reis. Ook streven we ernaar zo duidelijk mogelijk te vermelden wat inclusief en exclusief is. Bij de reis van jouw keuze staan precies alle onderdelen vermeld welke inclusief de reisprijs vallen.top

14. Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn reis?

Voorpret is erg belangrijk, een goede voorbereiding nog belangrijker! Denk eraan dat je een ander land gaat bezoeken, een ander land betekent andere mensen, een andere taal, een andere cultuur, andere gewoonten en ander eten. Kortom het is niet zo als thuis. Onder de button REISINFORMATIE SCANDINAVIË vind je veel waardevolle informatie. Alle benodigde informatie met betrekking tot de reis zelf krijg je bij de boeking van een reis in de vorm van een reishandleiding.

top

15. Waar vind ik informatie over mijn vlucht, bagage, paklijst etc.?
We hebben speciaal een pagina samengesteld waar je al je reisinformatie kun vinden. Hier staat alle informatie overzichtelijk gerangschikt en dus makkelijk vindbaar. Je vindt deze hier.

top