Reizen is voor iedereen veranderd door het coronavirus. Voor jou, voor onze (lokale) partners en voor ons. De manier waarop we reizen vraagt in deze tijd dan ook om meer samenwerking. Dit komt jouw en onze veiligheid ten goede.

Wij geloven erin dat we op een veilige manier kunnen blijven reizen, als we samen verantwoordelijk zijn. Door ons verantwoordelijk te voelen, voor onszelf en onze acties. Maar ook door allemaal de juiste voorbereidingen te treffen, zoals mondkapjes dragen en 1,5 meter afstand houden. Dit is misschien niet altijd prettig, maar zo beschermen we elkaar. Zo kunnen we samen weer veilig op pad!Reizen

Onze reizen gaan naar Zweden, Denemarken en Finland. Deze gaan per eigen vervoer of vliegtuig. Tijdens jouw reis zul je naast de reguliere Corona regels (handen wassen, 1,5 meten afstand houden etc) te maken krijgen met lokale regels en restricties. Controleren en navolging hiervan is altijd voor eigen verantwoordelijkheid.

Langzaam aan worden steeds meer landen door Nederland op code geel gezet. Dit betekent echter niet dat deze landen omgekeerd automatisch Nederland ook op geel zetten voor toeristen & vrijetijdsreizen.

Hieronder vind je de laatste reisinformatie voor toerisme in de landen welke wij aanbieden of waar je doorheen moet rijden:

Zweden:
https://visitsweden.com/about-sweden/information-for-travellers-corona-virus/

Finland:
https://www.visitfinland.com/article/practical-travel-information-for-travelers-to-finland-during-coronavirus-pandemic/#b95bd94b

Denemarken:
https://www.visitdenmark.nl/denemarken/diverse/coronavirus

Noorwegen
https://www.visitnorway.com/plan-your-trip/coronavirus-and-travelling-to-norway/

Duitsland:
https://www.germany.travel/en/information-on-coronavirus.html#iframe-corona

Ga je met het vliegtuig? Dan is in het geval een land op code Geel staat (zie ministerie van Buitenlandse Zaken) nu verplicht:

  1. 
Gezondheidsverklaring

  2. Dragen van mondkapje1. Gezondheidsverklaring 

Alle passagiers die van, via of naar een Nederlandse luchthaven vliegen, moeten een gezondheidsverklaring invullen. Deze verklaring maakt onderdeel uit van het online incheck proces en wordt je dus automatisch aangeboden als je online incheckt. Check je liever in op de luchthaven, dan worden de vragen daar aan je voorgelegd.
Kijk hier voor meer informatie

2. Dragen van mondkapje
Een mondkapje dragen is verplicht op de Luchthaven van Schiphol en tijdens het in- en uitstappen en aan boord het vliegtuig. Op die plekken is het niet altijd haalbaar om 1,5 meter afstand te houden en zo wordt het risico op verspreiding van het virus beperkt. Iedereen neemt zijn eigen mondkapjes mee.

Vaccinatiepaspoort, negatieve testuitslag, quarantaine, afstand houden...
Per 1 juli 2021 maakt een Europees digitaal coronacertificaat het vrij reizen binnen de EU mogelijk.

Het Europees digitaal coronacertificaat (EUDCC) is het digitale bewijs dat je:
- bent ingeënt tegen COVID-19, of
- negatief bent getest op Corona, of
- van COVID-19 bent hersteld

Meer officiële informatie hierover vind je hier. Landen mogen zelf beslissen wie wel of niet naar binnen mag en of er nog aanvullende eisen nodig zijn, maar de kans is groot dat veel Europese lidstaten het vaccinatiebewijs verplicht stellen.

Eén ding is wel zeker, de wereld is veranderd. Je moet je er dan ook bewust van zijn dat het reizen voorlopig niet meer zal zijn als pre-Corona. Je zult dus altijd te maken krijgen met, hoe klein ook, nieuwe regels en aanpassingen in Nederland en in het land van bestemming. Helaas hebben wij hier geen invloed op. Dit is dan ook geen geldige reden om te annuleren. Daarnaast zijn eventuele extra kosten die gemaakt moeten worden om te reizen (vaccinatie, PCR test, mondkapje e.d.) ook altijd voor eigen rekening.

Uiteraard ontvang je bij jouw reispapieren altijd de laatste informatie over de restricties rondom jouw reis. Zo kun je jezelf tijdig goed voorbereiden op een soepele reis!En deze regel zal blijven gelden: Mocht het zo zijn dat we, vanwege officiële maatregelen vanuit de lokale (Finse) of Nederlandse overheid die in verband staan met het Corona virus, de reis niet kunnen uitvoeren dan annuleren wij de reis. Hiermee vervalt de betalingsverplichting en gaan we over tot restitutie van je (aan)betalingen. 
Lees meer daarover

Laatst bijgewerkt 1 juli 2021