Lapland wandelreis

Wandelreis door 3 nationale parken in Lapland!

Tijdens deze unieke wandelvakantie wandel je door maar liefst 3 nationale parken in Fins Lapland! Wat je gaat zien? Hopelijk veel dieren, maar ook Toendra, Taiga, moerassen, diepe kloven en prachtige vergezichten. De uitvalsbasis is de comfortabele lodge Ukonhattu in Pyhä. Van hieruit maak je samen met een Nederlandse gids minimaal 4 dagwandelingen door de ongerepte natuur. De overige dagen ben je vrij om naar eigen wens in te vullen. In september lengen de nachten alweer, dus is er kans op het Noorderlicht!


Uitvalsbasis

We gebruiken onze eigen comfortabele lodge Ukonhattu in Fins Lapland als uitvalsbasis voor deze reis. De lodge ligt ca. 120 km boven de poolcirkel, aan de rand van het Pyhäjärvi meer en geeft een prachtig uitzicht over de omgeving. Het dorpje Pyhä ligt op ca 6km afstand en heeft een aantal winkeltjes en een frisbeegolf parcours.

 De omgeving van onze lodge is ideaal voor rustzoekers. Maar ook als je graag actie wil! Iedere dag kun je rekenen op een heerlijk ontbijt en lekker dinerbuffet. Tijdens de wandeltochten maken we gebruik van lunchpakketten en bereiden we de lunch deels boven het vuur. De transfers van en naar de nationale parken voeren we zelf uit met een eigen busje.

Het verblijf is o.b.v. een tweepersoonskamer. Er zijn twee gezamenlijke badkamers. Wil je een single kamer boeken dan kan dit tegen een toeslag en o.b.v. beschikbaarheid. Alle specificaties over de lodge Ukonhattu vind je hier.

Geplande wandelingen:


De Nationale parken waar we doorheen lopen, hebben ieder eigen unieke kenmerken.

Wandeling in Pyhä Nation Park ca 12-15 km.

Highlights: Oud bos, moeras met vogel uitkijktoren, waterval, diepe kloof, geologische en culturele historieWandeling Oulanka National Park ca. 12-13 km.
Highlights: wildwater rivieren, steile kliffen, oude watermolen, hangbrug & uitkijkpunten

.

Wandeling Urho Kekkonen National Park. ca 11 of 14 km.

Highlights: Sporen van de ijstijd, heuvelachtig gebied met mooie vergezichten. Grote kans op een ontmoeting met rendieren.Wandeling Luosto N.P. ca. 12 km (kan aangepast worden naar 5km).
Highlights: Bezoek amethistenmijn in Luosto incl. presentatie en zelf zoeken naar je eigen gelukssteen. Mooie uitzichten!


Zwaarte

Voor deze reis is een goede basisconditie voldoende. De wandelingen gaan over paden en rotsen en soms over duckboards. Alhoewel er korte pittige klimmetjes in de wandelingen zitten, zijn de hoogtemeters gering, ca. 300 m maximaal. We doen hier incl. stops ca. 5-6 uur over. Het gebruik van telescoopstokken kan handig zijn, deze kun je eventueel kosteloos van ons lenen.

National parks lapland wandelreis

Highlights

Begeleide groepsreis in kleine groep (minimaal 6, maximaal 10 personen)
*
Pyhä-Luosto National Park
*
Oulanka National Park
*
Kekkonen National park
*
Ervaren reisbegeleider
*
Volledig verzorgd
*
Vrij te besteden tijd met o.a. gebruik van boot & SUP’s

Nu boeken