Rondreis Denemarken & Zweden | Outdoor & Familie avontuur

Beleef de mooiste avonturen in Scandinavië. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Deze rondreis hebben we speciaal samengesteld voor actieve gezinnen met kinderen. In een kleine twee weken ontdek je de Zweedse en Deense kust, eilanden, bossen en meren. De overnachtingen hebben wij voor je geregeld en verder ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je begint de reis aan de prachtige oostkust van Denemarken, bij de spierwitte kliffen van Møns Klint. Vervolgens rijd je door naar de westkust van Zweden voor twee avontuurlijke overnachtingen in een boomtent op een eiland! Daarna reis je verder naar het binnenland van Zweden en overnacht je aan een meer. En weer terug in Denemarken mag Legoland natuurlijk niet ontbreken! Kortom een zeer afwisselende en perfecte reis voor families die samen en op een actieve manier Zuid Scandinavië willen ontdekken!

Bestemmingen
De reis begint op het Deense eiland Møn. Hier vind je Møns Klint, een prachtige kust met steile krijtrotsen. Deze rotsen zijn ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Een gletsjer duwde de krijtlaag omhoog en zo ontstonden de steile krijtrotsen. Ook de fossielen van schelpdieren werden door de gletsjer omhoog geduwd vanaf de oude zeebodem. Je kunt hier samen met je kinderen zoeken naar deze echte fossielen, ze zijn nu makkelijk te vinden op het strand. Het Geocenter Møns Klint is een goed startpunt voor een bezoek aan de krijtrotsen. In het interactieve museum leer je alles over dit spectaculaire stukje natuur en kan jong en oud allerlei bijzondere avonturen beleven. Natuurlijk zijn de spierwitte kliffen ook het perfecte decor voor een avontuurlijke wandeling, daal langs de grote trappen af naar het strand of loop naar een van de uitkijkpunten voor een prachtig uitzicht op de krijtrotsen.

Na Denemarken is het tijd om door te rijden naar Strömstad in Zweden, gelegen op een steenworp afstand van de Noorse grens. Voor de kust van Strömstad liggen ontelbare pittoreske eilandjes, de archipel aan de westkust. Op één van de eilandjes ga jij overnachten! Weg van de bewoonde wereld en back to basic! Met uitzicht op het strand en de zee overnacht je in een boomtent. Op het eiland is verder genoeg te doen om je met het gezin te vermaken.

Voor de volgende stop reis je weer een stukje naar beneden richting het zuiden voor het echte typische Zweden. Je verblijft in het plaatsje Ulricehamn direct aan het Åsunden meer omringt door prachtige groene bossen. Het grote meer heeft een zandstrand en ondiep water, ideaal voor kinderen. In de omgeving ligt het mooie natuurreservaat Komosse, een groot moerasgebied waar vlonders een prachtige route vormen door het gebied. Vlakbij Ulricehamn vind je het stadje Borås. Hier vind je een mooie ruim opgezette dierentuin van 40 hectare groot met exotische dieren en een adventure park met een hindernisbaan tussen de boomtoppen.

Voor de laatste nachten van de reis rijd je weer terug naar Denemarken, richting Billund. Want bij een reis door Denemarken met kinderen mag een bezoek aan Legoland natuurlijk niet ontbreken! Je verblijf ligt op slechts 25 min rijden vanaf Legoland, een mooie uitvalsbasis dus. Legoland is het bekendste en meest populaire attractiepark van Denemarken voor families en kinderen van alle leeftijden.

Accommodatie
Gedurende de rondreis overnacht je, zowel in Denemarken als in Zweden, in houten huisjes op campings. De huisjes zijn altijd privé, dus je deelt deze nooit met anderen. De huisjes hebben eigen sanitair en een keukentje. Verwacht geen luxe, maar wel gezelligheid en mooie locaties!

Een uitzondering hierop zijn de avontuurlijke overnachtingen in de boomtent op het eiland Styrsö. De boomtent hangt in het bos en is uitgerust met schapenvellen, dekens en kussen om comfortabel de nacht door te brengen.

Scandinavian Summersports in de regio
Een lokale vertegenwoordiger van Scandinavian Summersports woont in Strömstad (Zweden) en kent de regio op haar duimpje! Je hebt gedurende de reis altijd een direct (Nederlands) aanspreekpunt voor vragen en tips.

Highlights

Rondreis door Denemarken en Zweden
*
Verblijf in houten huisjes
*
Overnachting in boomtent
*
Krijtrotsen Møns Klint
*
Archipel aan de westkust
*
(Oer)bossen en meren
*
Legoland

Nu boeken