Rondreis Denemarken & Zweden | Outdoor & Familie avontuur

Beleef de mooiste avonturen in Scandinavië. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Dag 1 | Maandag Reisdag Nederland - Møns Klint (Denemarken)

Vandaag begint je reis naar het noorden! De afstand van Utrecht tot aan je eerste bestemming, Møns Klint, bedraagt zo'n 700 kilometer.

De komende 4 nachten overnacht je in een eigen huisje op camp Møns Klint. 

Dag 2 | Dinsdag Møns Klint

+ 2

Onbekend bij velen, maar je mag ze niet missen als je in Denemarken bent. De krijtrosten van Møns Klint! Deze imposante krijtrotsen strekken zich uit over een lengte van zo'n acht kilometer aan de Oostzee en bereiken op hun hoogste punt een hoogte van maar liefst 143 meter. Dit punt wordt ook wel Dronningestolen ofwel de stoel van de koningin genoemd.

Het Geocenter Møns Klint, gelegen op een steenworp afstand van je eigen accommodatie, is een goed startpunt voor een bezoek aan de krijtrotsen. In het interactieve museum leer je alles over dit spectaculaire stukje natuur en kun je allerlei bijzondere avonturen beleven. Terwijl jij je er kunt verwonderen over de eeuwenoude natuurwonderen van de Deense kust, kunnen kinderen er bergen optillen, door gletsjers lopen en zelfs hun eigen rotsverschuiving veroorzaken. 

Vanaf het geocenter kun je zelf de krijtrosten en het kiezelstrand bereiken via een aantal steile trappen. Een leerzame, spannende en leuke dag voor jong en oud!

Dag 3 | Woensdag Møns Klint

+ 2

Zowel op de camping als op het eiland Møn is nog veel meer te zien en beleven! Op de camping kun je je bijvoorbeeld vermaken met tennis, tafeltennis, voetbal, minigof of zwemmen in het verwarmde buitenzwembad. 

Op slechts 800 meter van de camping ligt een manege met IJslandse paarden. Vanaf de rug van een paard kun je het eiland prima ontdekken. Er zijn verschillende tochten, voor jong en oud en voor zowel beginner als de meer ervaren ruiter. 

In de bossen van Møns Klint kun je geweldig mountainbiken. Er zijn verschillende routes die varieren in lengte en moeilijkheidsgraad. Geen eigen mountainbike mee? Boek dan een tocht met gids via Geocenter Møns Klint. De fiets is inbegrepen.

Als dat allemaal nog niet genoeg is kun je via het Geocenter Møns Klint nog veel meer activiteiten boeken zoals bijvoorbeeld boomklimmen, kayakken, snorkelen, zeilen... Je ziet, je hoeft je de komende dagen niet te vervelen! 

Dag 4 | Donderdag Møns Klint

1

Vandaag is jullie laatste dag bij Møns Klint. 

Dag 5 | Vrijdag Reisdag Møns Klint (Denemarken) - Styrsö (Zweden) | ca. 600 km | ca. 6,5 uur

Weg van de bewoonde wereld en back to basic! De komende twee dagen verblijf je op een eiland voor de kust van Strömstad en slaap je twee nachten in een echte boomtent! Aangekomen in Strömstad word je met een bootje op een afgesproken tijdstip van het vaste land opgehaald en naar het eiland Styrsö gebracht. Verwacht beslist geen luxe, maar een te gekke outdoor ervaring! Op het eiland is een hoofdgebouw met keuken, kleine kiosk, outdoor toilet en een douche. De boomtent hangt in het bos met uitzicht op zee en is uitgerust met schapenvellen, dekens en kussens om comfortabel de nacht door te brengen. Een soort hangmat, maar dan anders! Elke ochtend wordt een eenvoudig ontbijt direct aan je boomtent bezorgd. Zittend onder je boomtent en met uitzicht op zee is dat wel heel ontspannen de dag beginnen.

Een avondmaaltijdpakket is vooraf voor je geregeld en je eigen diner kun je eenvoudig zelf bereiden in de keuken, buiten op de barbecue of in de grote wokpan boven open vuur. 

Er is een douche, maar afhankelijk van de omstandigheden kan het douchewater beperkt of zelfs op zijn. Zeewater en vers drinkwater is echter altijd aanwezig! In de kiosk kun je snacks en een eenvoudige lunch kopen.

Note: Op het eiland is geen supermarkt, geen wifi en beperkt mobiel netwerk! 

Dag 6 | Zaterdag Styrsö

Op het eiland is genoeg te doen om je te vermaken! Er zijn kayak's en SUP's die je kunt huren om een rondje rond het eiland te varen. Door het bos lopen diverse wandelpaden en wat dacht je anders van een potje beachvolleybal? Natuurlijk kun je ook vissen, zwemmen of gewoon even helemaal niets en zonnen op het strand. 

Op deze plek kun je in elk geval heerlijk met het gezin genieten van het back to basic outdoorleven !

Dag 7 | Zondag Reisdag Styrsö (Zweden) - Ulricehamn (Zweden) | ca. 230 km | ca. 3 uur

Helaas is het tijd om het eiland weer te verlaten. Met de boot ga je weer terug naar vasteland van Strömstad. Daarna volgt een autorit naar je volgende bestemming, Ulricehamn in Zuid-West Zweden. De snelste route is via Göteborg en de A6. Maar wil je meer van het binnenland zien dan raden we aan om via Trollhättan te rijden. Heb je nog geen elanden gezien? Maak dan een kleine omweg via Ed in Dalsland en bezoek het elandenpark in Ed! Hier sta je oog in oog met deze imposante koning van het woud en kun je ze voeren en aaien. 

De komende drie dagen verblijf je in een knusse, typisch Zweedse houten stuga op camping Skotteksgården, direct aan het grote Åsunden meer. 

Dag 8 | Maandag Ulricehamn

Op camping Skottekgården kun je heerlijk ontspannen aan het water. Je verblijft direct aan het grote meer met een zandstrand en ondiep water. Ideaal voor kinderen! Op de camping kun je kano's of een waterfiets huren om het meer te verkennen. 

Wil je iets actiefs doen? In de omgeving zijn meerdere wandelroutes die uitermate geschikt zijn voor jong en oud. Een populaire bestemming is bijvoorbeeld natuurreservaat Komosse, een 47m2 groot moerasgebied. Hier waan je je in Noord-Zweden! Een wandelpad in de vorm van vlonders leidt je door het natuurgebied. Onderweg kom je langs een vogeluitkijktoren en een grillplaats waar je gezellig worstjes kunt grillen.

Of wandel naar de top van Kråkeboberg! Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over het meer en de groene bossen van Ulricehamn. 

Dag 9 | Dinsdag Ulricehamn

+ 1

Op ongeveer een halfuur rijden vanaf Ulricehamn ligt het stadje Borås, de textiel hoofdstad van Zweden. Behalve een heleboel textielfabrieken vind je hier ook een dierentuin. De dierentuin is een 40 hectare groot gebied met wildernis, wilde dieren, wandelpaden, barbecueplaatsen, speeltuinen en nog veel meer. Een geliefd uitje voor gezinnen!

Direct naast de dierentuin bevindt zich een heus adventure park met een hindernisbaan tussen de boomtoppen. Hier kunnen kinderen én volwassenen, uiteraard veilig gezekerd, klimmen en klouteren naar hartelust. Middels verschillende kabelbanen roets je weer naar beneden. Kriebels in je maag gegarandeerd!

Dag 10 | Woensdag Reisdag Ulricehamn (Zweden) - Hovborg (Denemarken) | ca. 590 km | ca. 6,5 uur

Vandaag staat een lange rit voor de boeg. Je verlaat Zweden om weer terug te keren naar Denemarken. Dit keer naar Hovborg in Zuid-Denemarken. Je verblijft de komende drie dagen in een gloednieuw huisje op Holme Å camping. 

Dag 11 | Donderdag Hovborg

Bij een reis naar Denemarken met kinderen mag een bezoek aan Legoland in Billund natuurlijk niet ontbreken! In nog geen half uur rijd je er vanaf de camping naartoe. Legoland is het bekendste en meest populaire attractiepark in Denemarken voor families en kinderen van alle leeftijden. Het attractiepark bestaat uit acht themaparken rond het thema LEGO. Hier ontmoet je figuren van lego, wandel je door miniland met maquettes van bekende plekken en gebouwen uit de hele wereld of neem je plaats in een van de 'gewone' attracties. Achtbanen, bootjes, draaimolens of een spookhuis, het is er allemaal! 

Dag 12 | Vrijdag Hovborg

1

Krijg je geen genoeg van Legoland? Dan kun je het park vandaag gewoon nog een keer bezoeken! Maar anders kun je deze laatste dag van je reis ook gebruiken om te relaxen op de camping of bij je huisje. Op de camping is o.a. een speelplaats, tafeltennistafel, verwarmd zwembad, springkussen en een kampvuurplaats.

Wil je nog een uitje maken buiten de camping? Dan is het Ribe VikingeCenter een aanrader! Ribe VikingeCenter is een openluchtmuseum dat zich bezig houdt met de Deense geschiedenis ten tijde van de Vikingen. Het belangrijkste doel ervan is het doen opleven van de geschiedenis.Terwijl je je ogen uitkijkt in het prachtig nagebouwde dorp uit de achtste eeuw, kun je gezellig buurten bij de bewoners. De smid, de houtwerker, de marktkoopman, de valkenier: allemaal geven ze je graag een kijkje op hun werkplek. Zelfs de Vikingkrijgers vinden het gezellig als je een rondje meetraint. De historische straatjes van het stadje Ribe zelf zijn ook de moeite waard om doorheen te struinen. 

Dag 13 | Zaterdag Reisdag Hovborg (Denemarken) - Nederland

Helaas, aan al het goede komt een einde! Tijd om afscheid te nemen van Denemarken en om terug naar huis te rijden. Hopelijk met veel mooie herinneringen! 

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Reisdag Nederland - Møns Klint
Dag 2
Møns Klint
Dag 3
Møns Klint
Dag 4
Møns Klint
Dag 5
Reisdag Møns Klint - Styrsö
Dag 6
Styrsö
Dag 7
Reisdag Styrsö - Ulricehamn
Dag 8
Ulricehamn
Dag 9
Ulricehamn
Dag 10
Reisdag Ulricehamn - Hovborg
Dag 11
Hovborg
Dag 12
Hovborg
Dag 13
Reisdag Hovborg - Nederland