Rondreis Zweden | Actie & Natuur

Reis met eigen auto langs diverse, spectaculaire Zweedse landschappen

Ontdek in twee weken de mooiste plekken van zuid en midden Zweden! Een combinatie van kust, bergen en bossen. In 16 dagen reis je langs vier zeer diverse bestemmingen. Zweden is groot en je zult zien dat het landschap continu verandert. Er is meer te zien dan alleen maar bos en meren! Je begint de reis met een actief outdoorprogramma aan de archipel bij de westkust. Vervolgens reis je noordwaarts, langs Fulufjället Nationaal park, naar de ruige bergen in Härjedalen, om vervolgens door het binnenland uiteindelijk uit te komen bij de oerbossen van het Tiveden Nationaal Park. Deze reis is perfect voor de echte outdoor- en natuurliefhebber!

Bestemmingen
De reis begint met een overnachting net onder Malmö, maar de échte eerste bestemming van deze rondreis is Strömstad, een gezellige kuststad aan de westkust van Zweden, op een steenworp afstand van de Noorse grens. Voor de kust liggen ontelbare pittoreske eilandjes, de archipel aan de westkust. Het Idefjord vormt een natuurlijke grens met Noorwegen ten noorden en Oosten van Strömstad. Behalve ontelbaar veel eilandjes voor de kust, helderblauw zout zeewater, zeehonden en typische rode botenhuisjes biedt het binnenland van Strömstad uitgestrekte groene bossen, meren, ruige rotswanden en adembenemende uitzichten. Dit gebied kun je met recht een verborgen parel noemen! 

De volgende tussenstop is een stuk noorderlijker, vlakbij Fulufjället Nationaal park. Het landschap is hier weer heel anders. Kleine dorpjes en landbouwakkers hebben plaats gemaakt voor oneindige bossen en bergen. De hoogste berg in Fulufjället is 1044 m hoog. Hier vind je een van Zwedens hoogste en misschein wel mooiste watervallen, de Njupeskär-waterval. Ook de oudste boom ter wereld, maar liefst 9550 (!) jaar oud staat hier.

De laatste nachten breng je door nabij het Tiveden Nationaal Park. Dit magnifieke oergebergte is door de IJstijden gevormd en wordt begrensd door diepe, kristalheldere meren en bossen. Een uniek gebied, waar het ijs in kilometers dikke lagen enorme keien heeft meegedragen en de gletsjers gedurende duizenden jaren, tijdens hun smeltingsproces, de rondingen aan deze bergmassieven hebben gegeven.

Activiteiten
De reis begint met een actief outdoorprogramma in Strömstad aan de westkust waarbij je op een actieve manier de omgeving leert kennen. Mountainbiken, kayaken, wandelen en nog veel meer, het staat allemaal op het programma. In een paar dagen tijd proef je van diverse outdoor activiteiten. Smaakt wellicht naar meer tijdens het vervolg van de rondreis? Vanwege het actieve karakter van de reis is een gezonde basisconditie vereist. Je hoeft echter absoluut geen topsporter te zijn om met het programma mee te kunnen doen!

Tijdens de rest van de reis ben vrij om je eigen dagen in te delen. Op elke bestemming is op eigen gelegenheid genoeg te zien en te doen. We geven je natuurlijk graag vooraf tips over wat je absoluut gezien of gedaan moet hebben! Het is ook mogelijk om vooraf extra georganiseerde activiteiten bij te boeken. Kijk onder het kopje data en prijzen voor de mogelijkheden. 

Accommodatie 
Gedurende de rondreis overnacht je tweemaal in een hotel, eenmaal in een bed & breakfast en driemaal in een typische, Zweedse, houten stuga. De kamer en stuga's zijn altijd privé, dus je deelt deze nooit met anderen. De accommodaties zijn van alle basisgemakken voorzien. Verwacht geen luxe, maar wel gezelligheid en mooie locaties! 

Scandinavian Summersports in de regio 
Een lokale vertegenwoordiger van Scandinavian Summersports woont in Strömstad. Je komt haar gedurende de eerste dagen van je verblijf tegen en je hebt gedurende de rest van je reis altijd een direct (Nederlands) aanspreekpunt die de weg goed kent.route rondreis zweden

Highlights

Rondreis door diverse landschappen
*
Verblijf in houten stuga's
*
Archipel aan de westkust
*
Bergen en rendieren
*
(Oer)bossen en meren
*
Nationaal Park Kosterhavet
*
Nationaal Park Fulufjället
*
Nationaal Park Tiveden

Nu boeken