Zweeds Outdooravontuur

Beleef de mooiste outdoor avonturen aan de westkust van Zweden

Ontdek in zes dagen de mooiste plekken van Strömstad en omgeving! Een combinatie van helderblauw zeewater, eilanden, groene bossen, ruige rotswanden en prachtige uitzichten. De natuur is hier ongekend afwisselend en prachtig! Tijdens het Zweeds outdooravontuur onderneem je diverse sportieve activiteiten in klein groepsverband en verblijf je in je eigen houten privé stuga, op een steenworp afstand van de zee en een zandstrand. Deze reis is een combinatie van Zweedse avontuurlijkheid, prachtige natuur en gezelligheid!

Locatie
Strömstad is een gezellige kuststad aan de westkust van Zweden, op slechts 2 uur rijden van Göteborg en op een steenworp afstand van de Noorse grens. Voor de kust liggen ontelbare pittoreske eilandjes, de archipel aan de westkust. De Kostereilanden zijn misschien wel de meest bekende en populair vanwege de ligging in het marien National Park Kosterhavet. Absoluut een bezoekje waard! Het Idefjord vormt een natuurlijke grens met Noorwegen ten noorden en Oosten van Strömstad. Wat bijna niemand weet is dat in dit deel van Zweden, Noorwegen zich ten oosten van het land bevindt. 

Behalve ontelbaar veel eilandjes voor de kust, helderblauw zout zeewater, zeehonden en typische rode botenhuisjes, biedt het binnenland van Strömstad uitgestrekte groene bossen, meren, ruige rotswanden en adembenemende uitzichten. Vanaf de berg 'Dragonkullen' kijk je uit over de Idefjord en kun je bij helder weer de bergen tot ver in Noorwegen zien. Het binnenland is hier veel ruiger dan dat veel mensen verwachten van Zweden en dit gebied kun je dan ook met recht een verborgen parel noemen! 

In de periode tussen eind augustus en oktober heb je grote kans om in het zeewater zeevonk te zien, een uniek natuurfenomeen waarbij de zee blauw oplicht door een chemische reactie in het water, veroorzaakt door miljoenen eencelligen. 

Activiteiten
Deze reis heeft een dagelijks programma waarbij je diverse outdoor activiteiten beleeft. Mountaibiken, kayaken, wandelen, het staat allemaal op het programma! En er is nog veek meer te beleven. Door actief te zijn in de natuur ontdek je in korte tijd de mooiste plekken van Strömstad en omgeving. Vanwege het actieve karakter van de reis is een gezonde basisconditie vereist. Je hoeft echter absoluut geen topsporter te zijn om met het programma mee te kunnen doen. Buiten de georganiseerde activiteiten om blijft er daarnaast nog voldoende tijd over om te ontspannen, bijvoorbeeld op of aan het water.

Accommodatie & verzorging
Direct aan de kust en met uitzicht op de archipel vind je camping Lagunen. Een paradijs aan het water! Op deze moderne camping, net iets ten zuiden van Strömstad, ligt een aantal typische, Zweedse, houten stuga’s. Ze beschikken over twee slaapkamers, een badkamer met douche en een woonkamer met open keuken. Op het houten terras voor de stuga kun je heerlijk buiten zitten. De receptie, het restaurant en het strand liggen vlakbij de stuga’s. De stuga is altijd privé, dus je deelt deze niet met anderen.

Scandinavian Summersports in de regio 
Een lokale vertegenwoordiger van Scandinavian Summersports woont in Strömstad en kent de regio op haar duimpje. Je komt haar gedurende je verblijf meerdere keren tegen en ze is altijd bereikbaar voor vragen en tips. 

Impressie van de reis en enkele activiteiten:
 

Highlights

Mountainbiken door bos en over eiland
*
Kayak tocht langs de eilanden 
*
Wandeling, met uitzicht op het fjord
*
Grillavond boven open vuur
*
Sauna & hottub avond
*
Seafood diner 
*
Koster Nationaal Park

Nu boeken