Fly, Drive & Camp Lapland

Ultieme vrijheid in Noord Scandinavië

Rondtrekken door Noord-Scandinavië met een auto en een tentje, zonder eerst al die kilometers te moeten rijden vanaf Nederland? Dat kan met onze reis Fly & Drive & Camp! Je vliegt naar Rovaniemi in Finland, gelegen op de Poolcirkel, waar de huurauto met een complete kampeeruitrusting al voor je klaar staat. Zo ben je snel op weg voor je kampeeravontuur!


Heerlijk vrij bepaal je zelf je route en je overnachtingsplek. Je kunt in Finland rondtrekken, maar ook doorrijden naar Zweden of Noorwegen, de mogelijkheden zijn groot. Wat dacht je van een bezoek aan de Noordkaap of de Lofoten? Noord-Scandinavië staat bekend om de vele goede campings en trekkershutten en door het allemansrecht heb je ook de keuze om in de vrije natuur te overnachten! Kortom: deze reis biedt je volop vrijheid en gemak!Fly, drive & camp in het kort:

  • Vlucht Rotterdam - Rovaniemi
  • Huurauto
  • Complete kwalitatief hoogwaardige kampeeruitrusting met o.a. Fjällräven tent en slaapzakken


Standaard verblijf is 8 dagen (woensdag-woensdag), verlenging naar 15 of 22 dagen is mogelijk.

Allemansrecht

Het unieke allemansrecht geldt voor heel Scandinavië en is een gewoonterecht om overal van de overweldigende natuur te kunnen genieten. Je mag natuurlijke producten plukken en eten, onafhankelijk van wie de eigenaar van het land is. Dit betekent ook dat je overal mag gaan en staan in bos, natuur of wateren, als je maar niets verstoort, vervuilt of beschadigt. Je bent hierdoor dus niet gebonden aan overnachtingen op campings! Het allemansrecht geldt niet voor beschermde gebieden, nationale parken en privé-terrein.

 Ook is het niet toegestaan om met de camper de verharde en onverharde wegen te verlaten. 

Routesuggesties
We hebben alvast twee prachtige routes voor een rondreis door Noord-Scandinavië voor je gemaakt. Beiden zijn in 8 dagen te rijden.

Vluchten
Tussen woensdag 7 juni en woensdag 13 september 2023 vlieg je met een Transavia chartervlucht van Rotterdam naar Rovaniemi en vice versa (13 september is de laatste terugvlucht).

Highlights

Vlucht Rotterdam - Rovaniemi
*
Autohuur en kampeeruitrusting geregeld
*
Ongelimiteerde kilometers
*
Groot gemak en volledige vrijheid

Nu boeken